Ohjeita sujuvaan muuttoon

 

Haluamme tarjota asiakkaillemme sujuvan ja turvallisen muuttokokemuksen, siksi toivommekin myös asiakkailtamme huolellisuutta muuttoon liittyvissä asioissa.
Huolehdithan, että pakkaus- ja suojausmateriaalit ovat kunnossa, sekä pakkaukset ovat asianmukaisessa kunnossa. Pidä myös huoli lattioiden ja muun irtaimiston suojaamisesta, on myös hyvä huomioida, jos tietyt kalusteet vaativat purkamista ja kasaamista tai muuta erityishuomiota.

Mikäli toimitat itse muuttolaatikot, pidä huoli että laatikoita on riittävästi – vuokratessasi muuttolaatikot meiltä, yritä parhaasi arvioida muuttolaatikkojen määrä, sillä pari ylimääräistä laatikkoa on paljon parempi tilanne kuin viisi liian vähän! Muuton yhteydessä laatikot ovat vain 2€/kpl – Voit lukea lisää muuttolaatikoista täältä

Muista varmistaa, että muuttoauto muuttoautolle olisi riittävästi tilaa, sillä muutto sujuu nopeammin ja helpommin kun auto pääsee mahdollisimman lähelle kohdetta. Esimerkillistä on ilmoittaa etukäteen, mikäli katu tai piha on erityisen ahdas.

Pakkaa oikein!

Särkyvät esineet, kuten astiat, peilit ja muut herkät esineet pakataan hyvin kuplamuoviin tai muuhun suojaavaan pakkausmateriaaliin – kulmat on hyvä suojata myös etukäteen. Mikäli lampuissa tai muissa esineissä on irtoavia ja herkkiä osia, ne kannattaa pakata erikseen myös kuplamuoviin.
Vaatteet, tyynyt, ym tekstiilit kannattaa pakata kestäviin muovisäkkeihin ja säkit teipataan kiinni, ettei tekstiileihin pääse tippumaan tai likaantumaan.
Patjat, sohvat ym. suojataan suojamuovilla tai kalvolla – pienempi irtaimisto pakataan huolelisesti muuttolaatikoihin.

Yleinen huolellisuus pakkaamisessa on erittäin tärkeää vahinkojen välttämiseksi. Mikäli pesukone siirretään, pesukoneen rummun pitää olla kiinnitettynä.

Merkinnät

Merkitse siirrettäviin tavaroihin selkeästi mihin huoneeseen tavarat siirretään uudessa kodissa, myös kerrosmerkintä tarvittaessa. Merkintöjen tulisi olla näkyvillä myös laatikoita pinottaessa. Teippaa uuden kodin pohjakartta näkyville esim. ulko oveen tai muulle näkyvälle paikalle, jotta voimme kantaa kalusteet suoraan omille paikoilleen. Hyvät merkittävät nopeuttavat muuttoa ja helpottavat asiakkaan työtä tavaroita purkaessa.

Muuttolaatikoiden pakkaaminen

Huomioi muuttolaatikoita pakattaessa, ettet pakkaa niitä kantokahvojen yli, jotta laatikot voidaan pinota. Mikäli pinoat itse laatikoita, niin pinoa korkeintaan neljä laatikkoa päällekkäin, äläkä pakkaa ylintä liian täyteen, sillä nokkakärryillä kuljettaessa pinoa kallistetaan. Muista myös muuttolaatikoita pakatessa suojata herkät tavarat kuplamuovilla tai muulla sopivalla pakkausmateriaalilla, jos laatikkoon tulee kookkaita esineitä eikä laatikkoa saa kiinni, jätä laatikot vierekkäin ja suojaa esineet. Mikäli laatikko sisältää helposti särkyvää materiaalia, merkitse laatikko teipillä ”Särkyvää”

Tavaroiden rikkoontuminen ym. vahingot.

Hoidamme aina muutot erityistä varovaisuutta noudattaen, rauhassa ja huolellisesti. Mikäli siitä huolimatta huonekaluja tai muuta omaisuutta menee rikki, kannattaa olla ensisijaisesti yhteydessä omaan vakuutusyhtiöön. Asiakkaan on oltava meihin yhteydessä seitsemän päivän kuluessa vahingosta – muutoin emme ota vastuuta rikkoutuneista tavaroista.

Asiakas huolehtii omalta osaltaan ohjeistuksen mukaisesta pakkaamisesta sekä tavaroiden suojaamisesta. Pakkaaminen on aina asiakkaan vastuulla, eikä Kuljetusliike Kalle Tamminen vastaa huonon suojaamisen tai pakkaamisen takia naarmuuntuneista tavaroista tai pinnoista. Pintojen, lattioiden ym. suojaaminen on asiakkaan vastuulla ilman erillistä sopimusta – vahinko pitää pystyä selkeästi osoittamaan Kuljetusliike Kalle Tammisen työntekijöiden huolimattomuuden tai vahingon aiheuttamaksi, muuten emme ole korvausvelvollisia vahingosta.

kalusto 01